Guasha Gezichtsmassage

Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken zacht uitgevoerd op hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend, vitaal en jong te houden.

De Guasha gezichtsmassage is door de zachte technieken een super ontspannende behandeling. Het stimuleert de meridianen en acupunctuurpunten van het hoofd en gezicht. Het heeft als doel de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht te verbeteren en ook het zenuwstelsel en de aanmaak van collageen te stimuleren. De afvalstoffen en toxines worden afgevoerd en de kwaliteit van de huid verbetert. Hierdoor verminderen rimpels en fijne lijntjes, er ontstaat een strakkere huid en een stralend gezicht.

De behandeling begint met het reinigen van het gezicht en een korte massage met de handen. Daarna maak ik de nek eerst los, zodat de vrijkomende afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Eventueel kan ik ook waar nodig de hoofdhuid meenemen. Dan breng ik een neutrale olie met Chinese kruiden aan met de hoornen visjes en begin ik met circulaire en rechte strijkingen op het gezicht om de meridianen wakker te maken. Daarna worden diverse acupunctuurpunten in het gezicht gestimuleerd waardoor verschillende lichaamssystemen, zoals het spijsverteringssysteem, immuunsysteem en ademhalingssysteem, gestimuleerd worden. Zo heeft deze behandeling een positief effect op de algehele gezondheid en het hele lichaam. Bovendien is het tevens erg ontspannend bij hoofdpijnen en andere hoofdklachten.

Als afsluiting masseer ik de voeten nog om nog dieper in de ontspanning te komen.

Massagepraktijk Annelieke