Medische Qigong

Medische Qi Gong vormt de basis van de Chinese geneeskunde. Vanuit hier is de acupunctuur, massage en kruiden- en voedingsleer ontstaan. 
Qi staat voor levensenergie. Gong betekent “de kunst” of “vaardigheid”. Je kunt het dus vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”.

De Chinese leer heeft een holistische visie, wat betekend dat dat lichaam en geest als één geheel gezien worden. Alles is in verbinding met elkaar. Door middel van bewustwording en het in beweging brengen van je lichaam kun jij je gezondheid zo optimaal mogelijk houden. Stagnatie brengt namelijk, niet lekker in je vel zitten of ziek zijn teweeg. Bij klachten wordt er gekeken naar de oorzaak achter de klacht en zullen niet de symptomen worden behandeld, maar juist de stagnaties die voor de problemen zorgen. Door de geblokkeerde energie weer vrij te maken zal je energie beter gaan stromen, waardoor je gezondheid verbetert. Dit doen we door middel van dynamische & statische oefeningen, visualisaties, klank, kleuren en stilte. Je voelt je energieker, rustiger en ontspannen

Voor meer informatie over Qigong healing klik hier

Voor meer informatie over Qigong les klik hierMassagepraktijk Annelieke