Cupping

Cuppingtherapie is een behandelwijze die zijn oorsprong vind in de oosterse geneeswijze de TCM (Traditionele Chinese Geneeswijze). Het is een intensieve manier om pijn en stagnatie in een bepaald gebied op te heffen. Dit gebeurt door cups op de huid te plaatsen en met een vacuümpomp de cups vast te zuigen. Hiermee trek je de huid en spierlaag omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en lymfe circulatie ontstaat en daardoor komt er in het onderliggende spiergebied ontspanning.

Je kunt de cups op bepaalde plaatsen neerzetten maar je kunt er ook mee masseren. Vooral bij het masseren met de cups stimuleer je 2 systemen namelijk het lymfesysteem en de doorbloeding waardoor afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd, weefsels beter worden gevoed en het immuunsysteem wordt versterkt. Hierdoor kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven waardoor pijn verminderd of zelfs verdwijnt.
Cupping heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel.
Indicatie:
– Hoofdpijn en migraine
– Rug, nek en schouderklachten
– Stress gerelateerde spierspanningsklachten
– Armklachten
– Kou en opkomende verkoudheid
– Cellulite
– Obstipatie

Het masseren met de cups kan de eerste keren pijnlijk zijn. Dit is afhankelijk of en in welke mate er blokkades of verklevingen zijn. Na de behandeling zijn er rode/blauwe plekken/strepen zichtbaar. Deze verdwijnen na enkele dagen.

Massagepraktijk Annelieke