Guasha therapie

images (7)Guasha is een oude volksremedie welke werd toegepast in heel Azië. Het wordt gebruikt om vele acute of chronische klachten te behandelen, zoals griep en verkoudheid, hoofdpijn, gewrichts- en spierpijnen. Ook preventief, ter voorkoming van ziekten, wordt het toegepast.

Guasha activeert via de meridianen o.a. de energiestroom, sterkt het immuunsysteem, bevordert het ontgiftingsmechanisme en stimuleert de bloedsomloop. Plaatselijke verzuring, vaak de belangrijkste oorzaak van pijn, lost op. Het algehele energie niveau gaat vaak met sprongen omhoog. Guasha activeert de zelfhelende kracht van het lichaam en heft blokkades, zowel lichamelijk als emotioneel binnen zeer korte tijd op. Men voelt zich weer fris, helder en energiek.

Er treed een zelfde effect op als bij lymfedrainage, periostmassage, bindweefselmassage en een detoxbehandeling. Guasha is zowel curatief als ook preventief inzetbaar. Hierbij valt te denken aan: algehele regeneratie, beter slapen, algehele conditie verbetering en totale ontspanning van lichaam en geest.

Guasha kan worden toegepast bij veel klachten:
– Hoofdpijn/migraine
– Rug/nek/schouderpijn
– RSI
– Stress
– Verteringsstoornissen
– Verkoudheid
– Slapeloosheid
– Allergieën, astma, longklachten

 

Massagepraktijk Annelieke